σε δύο και σήμερα ο τίτλος του προσώπου της ημέρας.

25η Μαρτίου σήμερα και ο απανταχού ελληνισμός γιορτάζει την εθνική επέτιο. Ωστόσο, επειδή τα πράγματα είναι κατάχλωμα όσον αφορά τη στγκεκριμένη περίοδο και η μεγάλη νίκη των Ελλήνων, παρόλο που τότε δεν υπήρχε Ελλάδα, είναι, για τους περισσότερους ιστορικούς, αμφισβητούμενη,(«Ο Παπαφλέσσας» με τον Δ. Παπαμιχαήλ είναι ένα μόνο δείγμα του μύθου που συντηρείται εδώ και χρόνια) έτσι κι εμείς με τη σειρά μας αποφασίσαμε να αναδείξουμε ως πρόσωπα της ημέρας  ανθρώπους που η μόνη σχέση που έχουν με την επανάσταση του 21, είναι ότι έχουν κλείσει τα 21 εδώ και καιρό.  Πρόκειται φυσικά για την Aretha Franklin και τον Elton John, οι οποίοι σήμερα τυγχαίνει να έχουν και οι δύο τα γενέθλια τους.

Η 70χρονή, πλέον, Φράκλιν γνωστή και ως «Βασίλισσα της Σόουλ». Είναι φημισμένη για τις σόουλ ηχογραφήσεις της, ωστόσο έχει τραγουδίσει επίσης τζαζ, μπλούζ, ποπ, γκόσπελ, ροκ μέχρι και όπερα. Είναι ευρύτατα αναγνωρισμένη για το γεμάτο πάθος ερμηνευτικό της στυλ, και τις φωνητικές της δυνατότητες. Η Φράνκλιν, είναι η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι. Έχει κερδίσει 20 βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς.

Μερικά ενδιαφέρον πράγματα για τη ζωή της, τα οποία ίσως, να μη γνωρίζεται, έρχονται να συμπληρώσουν αυτό που πολλοί ονομάζουν σήμερα «θρύλο της μουσικής». Καταρχάς το 2004 το περιοδικό Rolling Stone την έβαλε στην 9η θέση στον κατάλογο των 100 Greatest Artists of All Time. Να σημειώσουμε δε, ότι στις πιο πάνω θέσεις προηγούνται οι Beatles, ο Bob Dylan, ο Elvis Presley οι Rolling Stones, ο Jack Berry, ο Jimi Hendrix, ο James Brown και ο Little Richard, ενώ ακολούθησε ο Ray Charles στην 10η θέση.  Aκόμη, το 1985, ο τότε κυβερνήτης του Μίτσιγκαν, James Blanchard ανακήρυξε την φωνή της Αρίθα Φράνκλιν «εθνικό αγαθό». Στις 3 Ιανουαρίου του 1987 έγινε η πρώτη γυναίκα που συμπεριλήφθηκε στο Rock Hall of fame ενώ τον Σεπτέμβριο του 1999 της αποδόθηκε το Εθνικό μετάλλιο των τεχνών από τον πρόεδρο Κλίντον. Τέλος, να αναφέρουμε ό,τι η Αμερικανή ερμηνεύτρια ήταν η πνευματική μητέρα της προσφάτως εκλιπούσας Withney Houston.

Τώρα, όσον αφορά τον 65χρονο, σήμερα, Έλτον Τζον, η μάλλον καλύτερα τον Ρετζινάλντ Κένεθ Ντουάιτ, ο οποίος βρίσκεται επίσης ανάμεσα στην Ελίτ του παγκόσμιου καλιτεχνικού στερεώματος, είναι σημαντικό να πούμε ό,τι η παρουσία του στη μουσική άρχισε από το Λονδίνο στα 3 του χρόνια, όταν ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου. Ο Έλτον Τζων δεν άργησε να κερδίσει μια υποτροφία για την Βασιλική Ακαδημία Μουσικής στα 11 του χρόνια. Από τα 16 έπαιζε κάθε Σάββατο βράδυ σε μια τοπική παμπ, και εκεί ήταν που τον ανακάλυψε η πρώτη του δισκογραφική εταιρία.

Ο Έλτον Τζων και η ομάδα του προσφέρουν στην παγκόσμια δισκογραφία  αριστουργήματα, όπως το, Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy (1975) και Blue Moves (1976), που συχνά θεωρείται ότι αποτελούν με το Goodbye Yellow Brick Road τους τρεις πυλώνες της καριέρας του. Μετά από πολλά προβλήματα με τα ναρκωτικά, και την εγχείρηση στους πολύποδες που είχε εξ’αιτίας αυτών το 1986,  επέστρεψε σε μία περίοδο ακμής.

Το 1995 κερδίζει το όσκαρ καλύτερου soundtrack για την ταινία Ο Βασιλιάς των λιονταριών της Disney. Επίσης έχει στην κατοχή του 5 Grammy awards ενώ το 1998 κυρήχθη ιππότης από την βασίλισσα της Αγγλίας για την προσφορά του στην χώρα, στην μουσική, καθώς και στην φιλανθρωπία.  Σε 40 χρόνια καριέρας έχει πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια άλμπουμ, και είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις στην ιστορία της μουσικής.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και γύρω από την προσωπική ζωή του καλιτέχνη, αφού μετά από τους δύο γάμους που είχε με γυναίκες, αποφάσισε να αποδεχθεί τον εαυτό του, πράγμα που τον οδήγησε στην παραδοχή της σεξουαλικής του ταυτότητας το 1988, όταν αποκάλυψε στο περιοδικό «rolling stone» ό,τι είναι ομοφυλόφιλος.  Σήμερα είναι παντρεμένος με τον σύντροφο του Ντέιβιντ Φέρνις με τον οποίον έχουν ένα παιδί, που απέκτησαν μέσω παρένθετης μητέρας, του οποίου νονά θα είναι η πασίγνωστη Lady GaGa. Το 2011, με την παρουσία του ζεύγους, στο γάμο του Δούκα Γουίλιαμ και της Κάθριν Μίντλετον, αποτέλεσαν το πρώτο ζευγάρι ομοφυλοφίλων που παρευρέθηκε σε βασιλικό γάμο!

Αυτά λοιπόν για σήμερα, ελπίζω να περάσετε μια ωραία 25η Μαρτίου και όλα σήμερα να σας βγουν σε καλό. Από σήμερα μπορείτε να ψηφίζετε και για την ανάδειξη του προσώπου της εβδομάδας, στη δημοσκόπηση που θα υπάρχει στη σελίδα μας.  Καλή συνέχεια, σε ό,τι κι αν κάνετε!!!:x

πες τη γνώμη σου